Maling af badeværelse

13. juni 2018
Blogger

Skal du have malet badeværelse?

Når vi udfører malerarbejde i København, så bliver vi ofte spurgt om det er let at male et badeværelse. Hvilket jo naturligvis kommer både an på omfanget af badeværelset, hvilke forventninger man har til malerarbejedet og om man har erfaringen med sig.

Malerarbejde er først og fremmest et håndværk. Det kræver tålmodighed og know-how, når det kommer til, hvordan man maler de forskellige ting i hjemmet. Der findes nemlig masser forskellige måder at male på – og ikke mindst er det defineret af, hvor man maler.

Sådan kan du male vådrum

Vi har herunder samlet et par gode råd, hvis du er en af dem, der ønsker at prøve kræfter med malerarbejdet selv. Hvis du vil male dit badeværelse, så kan du følge disse steps:

 

Klargøring til maling i vådrum.

Start med at rengør hele badeværelset. Derefter så skal du bruge grundrens til at opløse fedt, sæberester, snask og snavs. Dette gøres fordi malingen ikke skal sidde fast på andet end væggen! Derefter skal du bruge rengøringsmidler til at fjerne rester af kalk og sæbe. Her kan du bruge opblanding af vand og eddikesyre.


Fliser der skal males 

Mange badeværelser indeholder fliser. Hvis du skal have det bedste resultat, så er det vigtigt at fliserne kan suge malingen. Derfor er det en god ide at matslibe glaseringen på blanke fliser inden malerarbejdet starter op. Brug derefter en støvsuger til at suge det afslebne væk og brug en fugtig klud med vand til aftørring.

Fliser kan males med træ- og metalmaling. Eller epoxymaling. Du kan dog bruge en grunder aller først, så får du det bedste resultat.

 

Vægge udenfor vådzonen

Vægge udenfor vådzonen, kan males med vådrumsmaling. Vådzonen er den der ’tilhører’ brusekabinen – og 50 cm. udenfor brusekabinen. I dag skal der i nye huse være vådrumsmembran og fliser/vinyl.

Du kan sagtens male dine vægge i vådzonen med almindelig vådrumsmaling. Du skal dog bare forvente at male det hvert 2. eller 3. år. Dels fordi de midler, der er til for mug- og skimmel ikke viser sig, bliver udvasket. Men ligeledes fordi du over tid vil opleve en meget mat overflade. Det kan være kalkaflejringer.

Er der mere end 2,3 meter til loftet, kan du male det med en almindelig maling. Vådrumsmaling er dog super fint at male med også.

Hvis du vil male vådrumsmembranen, kan du ikke male den direkte. Puds/spartel først med eksempelvis fliselim og herefter kan du male med vådrumsmaling.

Gider du ikke male selv? 

Hvis du ikke vil male selv, så kan du få Andersen-Tardini.dk til det. Du kan læse mere om malerarbejde lige her og få en pris på din maleropgave ved at trykke her.