Malede facader, sådan gør du

5. oktober 2017
Blogger

At male en facade er ikke ligetil. Det er et stort projekt, der kræver, at du sætter dig grundigt ind i hele processen samt, at du udfører arbejdet ordenligt. Til gengæld kan du glæde dig over dit kommende, flotte resultat, der vil komme til at holde de næste mange år.

Du skal gennemtænke projektet.

Som nævnt før, så vil et veludført arbejde med maling af en facade holde i mange år, mens et ikke-veludført arbejde af ovenstående projekt vil medføre et dårligt resultat, der snart skulle laves om igen. Dette scenarie ønskes ikke for nogen, derfor er det vigtigt, at du gennemtænker projektet. Du bør f.eks. tage murens alder samt tilstand i betragtning før, at du begynder.

Vejen til en flot malet facade.

Selve facaden skal selvfølgelig være i fornuftig stand, hvor der ikke må være nogen spor af fugtproblemer. Derudover skal overfladen også være fast, da det giver de bedste forudsætninger for, at det bedst mulige resultat bliver opnået. Derudover ses det ofte, at der er et behov for, at selve overfladen skal afrenses eller repareres inden. Du skal altså rengøre overfladen grundigt, hvilket du gør ved at børste alt løst matriale væk fra overfladen samt vaske snavset væk.

Malingen skal være så diffusionsåben som muligt.

Når facaden skal males, findes der et bredt udvalg af forskellige typer maling. Det vigtigste er dog, at malingen er så diffusionsåben som muligt. Diffusionsåben betyder, at muren kan “trække vejret” igennem malingen – på den måde mindskes risikoen for fugt i muren også. Dog skal du også være opmærksom på, at selvom mange malinger er ret så diffusionsåbne, så bliver murens “åndehul” lukket en smule mere til efter hvert lag maling, du påfører muren. En mekanisk rensing kan derfor være nødvendigt på et givent tidspunkt.

Vi klarer malerarbejdet.

At finde den rette maling, at udføre projektet så flot som muligt, og at finde tiden til at male er ikke nemt. Derfor har vi specialiseret os i malerarbejde – så hvis du står og mangler en til at udføre dit malerarbejde, så kan du læse mere om os her: https://www.andersen-tardini.dk/malerarbejde/