Hvad må jeg selv bygge?

7. marts 2017
Blogger

Må jeg bygge alt selv?

Der er mange, især unge som føler sig de har hænderne skruet rigtigt på. Selvom at du måske er den bedste handyman, så er der bare nogle ting man ikke selv må bygge eller lave. Samtidig er der også nogle gode grunde til hvorfor du bør få professionel hjælp. Dette indlæg handler lige netop om dette.

Hvad bør jeg få hjælp til?

Som udgangspunkt må du lave alt tømrearbejde selv, så længe du følger de gældende regler og standarter, dog er der visse ting du bør få professionel assistance til.

Hvis du arbejder med en bærredende konstruktion skal der altid laves en beregning på om konstruktionen kan holde og man skal sørge for at byggeriet bliver udført med de rigtige materialer og træ i bedste kvalitet.

Så oftest vil det være en god ide at få assistance fra tømrer eller ingeniør til at lave disse udregninger for dig.

Hvis man fx vil bygge sin egen carport eller vil kaste sig i anden større bygge projekt, vil ens kommune oftest stil krav til fremvisning af den statiske udregning på træets bærerevne. Sådanne udregninger kan man ikke lave selv uden den rette viden.

Man bør også altid få rådgivning af en professionel inden man beslutter at rive en væg ned, da den kan være bærende og derfor skal den ovenliggenden konstruktion understøttes først, for ikke at risikere at konstruktionen styrter sammen eller falder ned.

Hvad er risikoen for at lave dårligt gør-det-selv arbejde?

Hvis tømrearbejdet er udført dårligt eller helt forkert, kan det i værste fald få fatale følger. Hvis konstruktionens stabiliserende og bærende dele ikke har de rette demensioner og/eller er udført uforsvarligt risikere man at det flader sammen. Mindre fejl kan resultere i en ringere holdbarehed.

Husk også at ulovligt eller ringe gør-det-selv arbejde kan have en ulempelig indflydelse på prisen, når huset, bygningen eller lejheden skal sælges.

Har du selv et projekt?

Hvis du har et projekt du ønsker hjælp til så kontakt os. Så bygger vi det for dig.

Se hvad vi kan tilbyde her. Har du et helt unikt projekt hjælper vi selvfølgelig også med dette.

Artikel kilde: Bolius.dk