Forstå det nye håndværker fradrag for 2016 & 2017

15. marts 2017
Blogger

Fra februar 2016 blev BoligJobordningen ændret for at blive mere grøn. Hvad betyder det? Du kan læse mere om, hvad du kan få håndværkerfradrag for her.

Ændringen af BoligJobordningen 2016 og 2017 er sat i verden for at underbygge grøn vækst, miljøbevidsthed og en bæredygtig udvikling.

Ved det nye håndværkerfradrag kan du få fradrag for disse 2 ting:

1: Et fradrag på 6.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til serviceydelser – såsom isolering af gulve, vinduespudsning og installation af dræn og afløb. Disse serviceydelser er ikke nødvendigvis med til at underbygge grøn vækst, men fradraget skal være med til at afvende sort arbejde.

2: Et fradrag på 12.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til håndværksydelser til udvalgte energiforbedringer og/eller klimatilpasning. Fradraget gør det altså mere luksuriøst at være miljøbevidst.

Sammenlagt løber de to fradrag altså op på et beløb, der hedder 18.000 kr. pr. person pr. år. Hvis håndværkerfradraget skal træde i kraft, så er det et par enkelte regler, du skal være opmærksom på, de skal nemlig overholdes. Regler såsom:

  • Du skal være minimum 18 år for at få fradraget
  • Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi er de eneste, der kan dele fradraget, som de har lyst.
  • Fradraget dækker kun arbejdslønnen. Derfor skal fakturaen fra håndværkeren indeholde dato for hvornår arbejdet er udført, samt hvad der specifikt er betalt for arbejdstiden. Fakturaren skal desuden betales elektronisk.

Hvad kan du få håndværkerfradrag for i 2016 og 2017?

For at få fradrag for arbejde i 2016 og 2017 skal det være med til at underbygge grøn vækst, miljøbevidsthed og en bæredygtig udvikling.

Vores blog

Har du læst til at følge med i vores blog og læse flere indlæg? Så kan du finde en masse her.


Står du og skal have bygget noget eller er der måske noget der skal renoveres, så klik her og se hvad vi kan.