Flere kvinder vil være tømrere

18. februar 2019
Blogger

Flere kvinder vil være tømrere

DR har lavet en interessant artikel, som vi blandt andet har fulgt hos Andersen-Tardini.dk

Artiklen kan du finde på DR’s hjemmeside lige her og går med titlen: “Flere kvinder vil være tømrere og snedkere: Der er meget mandehørm – men vi får respekt”

Den handler om at der i dag stadigvæk er langt flere mænd end kvinder, der tager en erhvervsuddannelse. Men i stedet for at kvinderne i en bygge- og anlægsuddannelse stort set alle sammen vil være malere, er der kommet større spredning på fagene.

Det har DR meddelt efter en ny undersøgelse, der er foretaget af Dansk Byggeri. Den konkluderer blandt andet at der er flere og flere kvinder, der søger ind på tømreruddannelse. Derudover også Snedker og elektrikeruddannelsen.

Tendenser hos en tømrer

For fem år siden var cirka 75 % af kvinderne på erhvervsuddannelse ved at uddanne sig som bygningsmalere. 

I dag er tallet nede på 56 %.

Hos Dansk Byggeri kan man heller ikke helt med sikkerhed sige, hvorfor der er større spredning hos kvinder når det gælder erhvervsuddannelse nu. Men der er fra Louise Pihl et par gode bud, som vi godt kan bakke op om.

Tendensen i hos tømreruddannelsen, snedker- og elektrikeruddannelsen er dog den samme som i 2005. Det er det samme antal af kvinder, der igang med uddannelserne.

Derudover vil Dansk Byggeri se om de kan påvirke tendensen, og har sat et mål om at andelen af kvinder i branchen fordobles i løbet af 10 år. Det betyder at hver femte der er ansat i bygge- og anlægsvirksomhederne i 2028 er kvinder.